2013. július 27., szombat

Rövid bejegyzés

Mome felvételi harmadik forduló.

Mert hihetetlenül sokan találnak ezzel kapcsolatban a blogomra, és úgy tűnik az embereket érdekli mi folyik ott. Ezért most írok. Aki ott akarna lenni, most átélheti, jó részletes leszek. Ha valaki végigolvassa az egy hős.

Az elején egy kis mókás bevezetés jöjjön.

 Kedd volt az első napja a gyakorlati felvételinek kedves hős. Már reggel tudtam, hogy ez a nap más, mint a többi. Mikor veszem a jegyet a buszra kiderül, hogy OLCSÓBB, mint amire számítottam!! Oké nem utaztam köbö egy hónapja Pestre de, hogy drágulás helyett olcsulás (most kitaláltam egy új szót) következzen be a jegyek árában az egészen fantasztikus 8D
Gondolhattam volna, hogy ilyesminek kell történnie ha nap többi része katasztrófa lesz. (némi túlzással élek, a sztori dramaturgiáját emelendő)
 Murphy ezen a napon nem csókolt homlokon, hanem lesmárolt.
72 órás békávé jegy megvesz (pont MOME harmadik fordulóra tervezhették 8D), kaja megvesz, elindul a villamos(későbbiekben villi) felé.Álok, várom a hatos villit, nézem az órám. Királyság, tökre időben vagyok, ez az én napom.
Felszállok a villire…hmmm nézem milyen kis levegős, semmi nyomorgás reggel? Hát mondom, ennek csak egy oka lehet: ez az én napom. 
Mekkora tévedés.
Nézem, milyen sokan leszállnak, érdekes, alig vannak a villin…minden bizonnyal ők is tudják, hogy ez az én napom és enyém lehet az egész villi.
Hát nem. Nem tudták, hogy ez az én napom, Murphy tudta, hogy ez az én napom.
Kisebb sokként ért a meglepi, hogy a Rákóczi tér az uccsó megálló, és, hogy onnan pótló busszal lehet csak menni. Ha a jól megszokott közlekedés megváltozik összezavarodok és sosem tudom merre hány méter.
És itt szeretném felhívni a figyelmét a magyar értelmező kéziszótár szerkesztőjének arra, hogy az E-É betűnél az „életképtelen” szóhoz magyarázatként tessék odaírni az én nevemet. Köszönöm.
Nos oké, visszarázódni a Budapesti közlekedésbe némi idő kihagyás után nem lehet nehéz ugye? Olyan, mint a biciklizés , sosem lehet elfelejteni. aha. Aha. AHA. AHAAAAA PERSZEE!
 Én meg a közlekedés és úgy általában a kiigazodás helyeken, utcákon, bárhol ami nem otthon az annyira nem megy, hogy hihetetlen. Kezdjük ott, hogy nem szeretek idegeneket leszólítani, hogy megtudjam mi a helyzet csak végső esetben. Szóval gondoltam nem lehet ez olyan bonyolult, felszállok a pótló buszra és suhanok tova azzal. Hmmm…de miért van kiírva az a Moszkv…akarom mondani Széll Kálmán, helyet, hogy Jászai mari tér?! Egyébként is, hol az a Jászai mari tér? BD Nem ismerem, nem szállok fel rá. (ez nem azt jelenti, hogy soha nem hallottam róla, hanem, hogy annyira nem mentem arra, hogy ha bárki azt mondta volna, hogy Budán van, elhiszem neki. Oké most már legalább tudom, hogy nem Budán van) Én csak azt szoktam megjegyezni, hogy mi a kiindulási pont és mi kell, hogy legyen az érkezési XD a többit elhanyagolom.
Így hát hagytam, hogy elmenjen ez a busz és látom, hogy jön a következő mögötte, és hogy arra meg Nugati Pu. van írva. Heeee!!? Nézek, mint a tudatlan vidéki (az is vagyok) mér nem Széll Kálmán tér? Mi folyik itt, miért nem megy végig? Mi történik, és különben is hol vagyok 8D
Nálam ez már pánik, meg is, nyomtam a pánik gombot, ez pedig a hívás gomb anyám számánál.
Érdeklődök, hogy metró megy-e arra, és hogy melyik, mert akkor legalább haza felé nem erre megyek. (így utólag inkább mentem volna arra BD)
Dumcsi dumcsi, látok egy mappás arcot felszállni a buszra tökölök, tökölök elindul a busz. Basszus erre fel kellett volna szállni - gondolom XD

Jön a következő busz, na jó erre felszállok, de aztán tényleg a nyugatinál tegyen le.
Pánik gomb ismét megnyom (csak, hogy megnyugodjak XD),  anyám mondja merre lehet másik útvonalon menni, visszafelé arra megyek (Zöldalma te állat). Panaszkodok neki, hogy mekkora szívás, hogy pont most, amikor én jövök Pestre, akkor van ekkora káosz.

Szóval leszállok, közben beszélek anyámmal és csak annyi a dolgom, hogy átszálljak a villire, mert az már végig megy. Ez olyan egyszerű.
De azt mondja meg valaki, hogy miért visszafelé megyek az Oktogon felé!?? (Zöldalma te állat) Mi!? Mi!? Hogy!? Basszus!!! Anyám érdeklődik, mit káromkodok ott a vonal másik oldalán, most merre vagyok és mi történik. Várjál – mondom - most le kell szállnom, mert rossz felé megyek.
De miért is szállok le? Ugyanis ez a villi fog visszafelé elindulni. (Zöldalma te állat) Jó akkor visszaszállok. Nem is tudom milyen fejet vághattam de irtó dühös voltam az tuti. Magamra persze.

Basszus, telik az idő és nekem ott kell lennem, én meg itt tökölök.
Panaszáradat anyámnak, mert ez mégsem az én napom és Murphy még tartogat nekem pár meglepit. Mondom is neki, hogy ez csak rosszabb lehet, lefogadom, hogy valamit otthon is sikerült hagynom, valami fontosat. TUTI. Ő meg mondja, biztos, hogy nem hagytam otthon semmit. (…)

Szóval az idő sürgetett, tudtam, hogy megy arra egy busz is de én ált villivel megyek a MOMéra, és gőzöm sincs melyik az a busz, és, hogy melyiknek kéne lennie a megállónak. És ez még nem volt a végső eset, arra, hogy megszólítsak valakit X”D Szóval inkábba biztos útvonalat választottam. Másik villire fel.

De az idő nagyon sürgetett, köbö negyed órám volt, és én gyűlölök késni, baromira idegesít, ha kések valahonnan. Szóval irtó gyorsan lépkedtem a suli felé, amikor már leszálltam a villiről.
Pont időben beértem.

A felvételi:

A harmadik fordulóra tavaly is bejutottam, és akkor valaki mondta, hogy tavaly előtt nagyjából ugyan azok a feladatok voltak, szóval erre voltam készülve, hogy most is ez lesz, nagyjából ugyan azok a feladatok. Ez így igaz is volt.

Tavaly az első nap a karaktertervezés és storyboardzás volt, második nap kroki, és háttér rajzolás. most fordítva.  A kroki hagyjából három órás volt (Köbö 09:00-12:00) (egy –két öt perces szünettel asszem) Két külön osztályba lettünk osztva mi az animációra jelentkezők. Több volt iskolatárssal is találkoztam, egy volt osztálytárssal is. Jó volt velük beszélgetni, mert azt hittem tök egyedül leszek és senkihez nem fogok szólni, vagy legalább is minimális mértékben XD
Tudtam, hogy valamit otthon hagyok ez alap. És basszus tényleg! Nem tűnt fel nekem, hogy milyen könnyű a mappám, nem vittem rajztáblát ugyanis  :-D
Hát a mappán rajzoltam…
A kroki fél idejéig egy srác volt a modell, majd a felénél cserélt a lánnyal, aki a másik teremben volt a csoport másik felénél. (tavaly csak egy modell volt) A lányt (aki a rajzaimon rám hasonlított egyéként XD) nehezebb volt rajzolni. Már észrevettem, hogy némelyik embert könnyebb, némelyiket nehezebb elkapni karakterében, mozdulatában. Valamitől nehezebb. A feladat az volt, hogy minimum három rajzot kellett beadni és azt hiszem max A2-es méretben. Kisebb lehetett de nagyobb nem. (mondjuk A5-ös azért nem ajánlott XD) Plusz mondta a tanár, akit nevezzünk Fülöpnek (merthogy ez a neve), hogy lehet több féle technikát és stílust (NEM!! NEM ANIME STÍLUST!) használni. Én használtam tust, színes cerkát, szenet (de azt a rajzot nem adtam be, mert kaka lett) sima cerkát. Nagyjából ennyit. Plusz próbáltam különböző stílusban rajzolni. Az egyik cerkás például szögletes vonalakkal lett lerajzolva, a tussal készült, meg inkább ilyen lazázós lett (asszem legalább is XD) Én köbö öt vagy hat rajzot adtam be, mindegyiket, amelyik jobb lett. De túl sokat sem érdemes beadni, mert úgyis csak gyorsan átfutják (asszem).
Ez után úgy nagyjából egy órás ebédszünet következett. Egy Illyéses iskolatársammal voltam, jó volt, hogy volt kivel beszélgetni.
Ez után jött, amit legkevésbé vártam a hátteres feladat. Ugyan az volt a lényeg, mint tavaly. Két rajzot kellett beadni, Max A2-es méretűt asszem. Mindkettőnek színesnek kellett lennie, és lehetőleg két különféle megoldást kellett alkalmazni a térábrázolásra. Az iskola területén bárhol lehetett rajzolni bármilyen részt, és három óra volt az egészre (13:00 – 16:00). Nem igazán tudom visszamondani a feladat lényegét, de az én példáim jól mutatják mi a jobb példa és a rosszabb. Az első a rosszabb, vagyis nem teljesítettem a feladatot (ezt megkérdeztem a beszélgetésen ezért tudom :I). Először kiválasztottam a helyet, amit érdekesnek találtam az iskola területén. Festésbe kezdtem (Zöldalma te állat) húsz perc múlva rájöttem ez egy lehetetlen küldetés, ennyi idő alatt festeni egy kihívás, és sajnos nem volt koncepcióm sem L
Aztán belekezdtem egy olyanba, amivel azt hittem hamar kész leszek. Az egésszel amúgy az volt a nehézségem, hogy színesnek is KELLett lennie. Ezt egyszerűen nem tudtam, hogy építsem bele. Igazából kevésnek érzem erre a három órát és ugye az elején a festegetéssel vesztettem is egy csomó időt, szóval kockáztattam. A koncepcióm az, volt, mint a csak fekete-fehér képeknél ahol csak feketék és fehérek vannak (mi más XD). Az árnyékok feketék a fényes részek fehérek maradnak. De hol itt a szín!!!? Majd én megmondom. Sehol. Agyaltam, hogy lehetne megoldani, de semmire nem jutottam, úgyhogy maradtam annál, hogy kék cerkával csináltam az egészet. A végeredményen nem látszik a koncepció ezt fekete tussal kellett volna csinálni, úgy működne de az meg nem színes. És így is csak egy színű lett…az sem számít színesnek ugyebár…
Elsőnek ezt a részt néztem ki magamnak. A másodikról sajna nincs fotóm,
meg úgy általában nincs sok képem az ott készült cuccokról.


Fessünk!...
Öhmmm...mégse


No ez az első beadott rajz :/ 
A második feladatnál megihletődtem, mert lett egy jó, ötletem. Csak időm nem volt. Annyit, szaroztam a nyomi kék rajzzal (meg ugye az elején elment az időm a pacsmagolással), hogy erre már alig negyed órám, húsz percem maradt.  Az ötletem az volt, hogy felosztom rétegekre a hátteret (vízszintesen) és minden réteg más színű lesz, plusz egyre világosabb (az előtér a sötétebb és hátrafelé világosodik) Plusz minden réteg ahogy távolodunk az előtérből a háttérbe egyre leegyszerűsített vonalakkal lenne rajzolva. Ha lett volna több időm, akkor úgy csináltam volna, hogy a meleg színekből a hidegbe megy át, és így még inkább érezhető a távolodás, de erre nem volt időm. Így a jó ötletemet meg elszúrtam. :/ Negyed óra alatt képzelhetitek mit genyáztam oda a papírra˘_ˇ.
ahogy néztem sokan montázst/kollázs technikát használtak, nem tudom, nekem egyáltalán nem lódul meg a fantáziám ilyen téren, vagy időt kéne adni neki (az meg nem volt of course)


Mikor beadtuk a rajzokat, mondták, hogy be kell keretezni (tavaly ilyen nem volt) Én ezt csak felesleges papírpazarlásnak érzem >:( Mindegy legyen, ahogy akarják (más úgyse lehet XD) Lejmoltam ragasztót, tőlem lejmoltak papírt.
Beadtuk és irány haza.

Hazafelé elkísért Murphy. anyám telefonos utasításában azt mondta, hogy menjek a másik irányban haza. Okay anyuci, mondd merre kell mennem? Mondja, hogy erre meg arra és akkor ezt meg azt a megállót kell látnom. Elindulok, az elején minden stimmel, mert anyunak jó a tájékozódási képessége ellenben az enyémmel. De egyszer csak megakadtam. Mondom Heee?? Anyuci mondta, hogy ezt meg azt kell látnom a táblákon. De én nem azt látom anyám, hanem valami más félét, nem az van a táblákon aminek kéne…
Itt már valami gyanús volt. Elkezdtünk vitázni, hogy szerintem az a metró nem arra megy amerre ő mondja, mert nem az van kiírva de ő erősködik mer ő tudja. De hát nem az van kiírva??!! De akkor is arra kell mennie!! - mondja ő.
Hmm, hmm ha most nem jó felé megyek még a végén nem érem el az utolsó buszt hazafelé –gondoltam.
Bizonytalan vagyok és rossz előérzetem van, na de jó gyerek hallgat a szüleire, és anyámnak úgyis mindig igaza van szóval felszálltam arra, amire ő mondta, hogy szálljak.
Természetesen rossz felé mentem XD
Fordulás vissza, idővesztegetés ötös. Anyám magyaráz, hogy rendben úgy tűnik tévedett (miért pont ezen a napon!!??) de már a jó irányba megyek és a villamos végig visz az xy megállóba (most már fáradok, szóval nem írom ki a megálló neveket :”D) Csak fel kell mennem és ott a villi ami csak rám vár.
Anyám kérdi: Na na ? Fenn vagy? ott vagy? Meg van a villamos?
Öööö…Várj nem tiszta a kép – Mondom – Itt van valami, ami nem stimmel, van valami, ami eltorlaszolja az utat.
Csak, hogy kerek legyen a történet, kiderült, hogy azt a részt is szétbarmolták, és még jó, hogy nem onnan megy a villamos. Mire megtaláltam, honnan indul már anyám is zsörtölődött XD.
Természetesen lekéstem az utolsó buszt. De, hogy a történet tökéletesen kerek legyen, a nap végére kell valami jó (ugye a nap elején olcsóbb volt a jegy, ez már magában történelmi esemény) szóval a vonaton nem jött kaller. Jee!
Első nap vége.

Szerda volt a második nap. Már Murphy nélkül. Az első feladat a karakterábrázolás. (köbö 09:00 – 13:00) Tavaly a Kiskakas gyémánt fél krajcárja c. meséhez kellett rajzolni kakast és török basát de most….
Legjobb barátom Batman is velem tartott

 Adtak egy karaktert. Mint egy karakterlapon, elölnézetből, oldalnézetből, félfordulatból és hátulról kellett először is lerajzolni (A4 méretben, mindegy, hogy hány lapon). Plusz kellett ezt a karaktert rajzolni Ilyen különböző grimaszokkal, hogy: Kacag, álmosan pislog, mérgesen ordibál, unatkozva ásít.
Plusz mozdulattervek is kellettek róla rajzolni, ahol az egyiken pityókásan dülöngél, a másikon izzad a hőségben és végül egyet, ahol hanyatt homlok rohan.
Ezzel nem is lett volna baj. Eddig minden oké. Szeretek karaktereket rajzolni, és általában el is tudom sajátítani az eredeti stílust (mert ugyan abban a style-ban kell rajzolni, mint az eredeti) De gyerekek ez a karakter :„D Nem hittem el! Egyrészt a fő gond, hogy nem tudtam mit ábrázol. XD Oké, felismertem a szemeket az orrot a szájat de nem tudtam milyen fajba soroljam azt amit látok. Mint később kiderült, mert a harmadik nap megkérdeztem, egy farönk az, amit rajzoltam. Más néven Pinocchio. Ööööh háát oké…biztos nincs még kifaragva a drága. :”D Ez is felvetődött, hogy lehet, hogy valami fa típusú dolog, de én valami másra tippeltem inkább. Zöldségre, hagymára gondoltam, mert kicsit pufi. :D Szóval elkezdtem rajzolni azt, amiről nem tudtam, hogy pontosan micsoda (talán akkor kellett volna megkérdezni nem pedig a végén) a végeredmény elfogadható lett részemről de, hogy ők mit gondoltak róla arról ötletem sincs. Lehet, hogy valami rövidfilmből volt, ami szerepelt valami fesztiválon és ezért nem ismertem. Így aki mondjuk figyeli a fesztiválokat az képben van és tudja azt is hogy, pölö milyen a karakter.
Ő az a  bizonyos rönk
Egyébként úgy döntöttem ez után sokkal jobban figyelek a fesztiválokra, és megpróbálok majd elmenni párra.


 Ez után volt egy óra szünet és ugyan úgy, mint előző nap jött még három órányi rajzolgatás.
Feladat: storyboard rajzolás. a sztori röviden:
 Egy magányos nő unatkozik. Egyszer csak elkezd kötögetni, majd egy idő múlva felhív valakit. Aztán tovább kötöget. Egyszer csak kinéz az ablakon, meglát egy pasast elsuhanni az ablak alatt. A fickó jön fel, a nő sietve ajtót nyit, majd a csávesz elkezd neki udvarolni. A nő visszautasító, erre a férfi átadja a csomagot, amit hozott. Három gombolyag fonalat. A csaj átveszi, majd rácsapja az ajtót. És folytatja a kötögetést.  – ezt kellett négy A4-es oldalon lerajzolni (az oldalszámra már nem emlékszem pontosan lehet, hogy hat volt… De inkább a négy a reális, mert keveselltem nagyon)
 Hát gyerekek,… a storyboardban bíztam a legjobban meg kell, hogy mondjam. De alaposan elszúrtam. De, hogy miért azt majd később. Annyit róla, hogy nagyon kevés ez az idő rá (nekem) úgy dolgozott az agyam, mint még soha, három órán át meg sem állt a gondolkodásban. Ezt a szerintem elég hosszú sztorit belezsúfolni ennyi oldalba fúú hát óriási agymunkámba került. Kiderül, hogy túl nagy a storyboard alapom (a kis karton lapom ami a sb-hoz van és csak körül kell rajzolni, és nem kell szerkesztgetni a kockákat) ezért újat kellett csinálnom >:(
Aztán az egésznek kell egy koncepciót adni, gyorsan ki kell találni, hogy hogy is nézzenek ki a karakterek, és még meg is kell rajzolni, és lehetőleg el kell férnie négy lapon! Szóval az agyamban teljes volt a káosz. De szerencsére kész lettem és még azt is képes voltam hinni, hogy jó. :I

Irány haza, aznap nem volt semmi, ami akadályozta volna eme célomat, szóval máris rátérek a harmadik napra, ami a beszélgetés avagy az interjú.

Előző nap érdemes megnézni a kiírást, hogy mikorra kell menni, mert különben úgy járhat az ember, mint mi tavaly, amikor ugyanúgy reggelre mentünk, mint az első két napon aztán kiderült, hogy késő délutánra van időpontunk. Most háromra kellett mennem.
Amikor beértem csak egy lány volt előttem és máris következtem utána. Rajtunk kívül senki más. Mappát vinni kellett azokkal a feladatokkal, amit első fordulóra vittünk. Plusz pendriveot ha van filmje az embernek.  Kedvesek voltak pont, mint tavaly, de azért elmondták, hogy mi nem sikerült. (a kék hátteres feladatom pölö) kábé öten hatan ültek bent és kérdeztek. Először is azt, hogy milyenek lettek a feladataim, hogyan sikerültek szerintem. Aztán, hogy mit csináltam az elmúlt évben, hogy mit csinálok most, készítek-e animációt. Kérdezték, hogy követtem-e a Kecskeméti fesztivált, hogy animáción belül, mely feladatkörök érdekelnek. Ami szíven ütött az az, hogy a storyboardomban találtak hibát (:”D) azt mondták, hogy nem látszódik rajta, hogy animációs film storyboardja (:””I) hogy ez akár élő szereplős film is lehetne, és, hogy nem tudják ez mitől lenne animációs film :””””I. És, hogy egy részletet, ahol a fickó a nővel találkozik és udvarol neki, nem dolgoztam ki eléggé. Csak egy kockában oldottam meg azt a részt (mondjuk éreztem, hogy kevés, de féltem, hogy nem férek bele az oldalkeretbe) pedig ott találkozik a két fontos szereplő és ott van köztük interakció egyedül és ezért ez egy fontos jelenet lett volna. Jobban ki kellett volna dolgoznom. :”””””I Mint mondtam a storyboardban eléggé bíztam és ez csalódás volt, csalódtam magamban, hogy ilyen fontos dolgok nem jutottak eszembe. Amúgy a beszélgetés tök rövid volt (én kábé öt percnek éreztem), és tényleg nem volt lehúzós csak elmondták, hogy mi az, amit elpuskáztam. A végén megint lehetett venni valami kis apróságot az asztalukról. Most kekszek és sütik voltak, meg paradicsom asszem.

Ezután mentem haza máris. Összességében szerintem egy kicsit rosszabb lett ez a felvételim, mint a tavalyi. Azt hiszem semerre nem haladtam :”I. És mint sejtettem és azóta ki is derült nem is vettek fel.
Mondjuk ezt tényleg tudtam, éreztem. Bár így tudnám az ötös lottó számait :”) Igazából a pontjaimat meg ilyeneket meg se néztem. Kaptam egy sms-t hogy nem sikerült onnan az infó. Nem tudom meg lehet e még nézni, azért kíváncsi vagyok mennyivel maradtam le a ponthatártól. Majd meglesem ha még lehet, de tuti több a különbség, mint tavaly.

Nah ez egy igazán blog bejegyzés lett. :-D
Ha sikerült végig olvasni drakulálok kedves hős.
^.^





A helyesírási hibákért pedig elnézést.






8 megjegyzés:

  1. Ahahaha I'm a hero. X'DD

    Szerintem ne félj idegeneket megkérdezni. Egész vices. Én egyszer megkérdeztem egy öreg nénitől, hogy merre van a Duna. (kb 2 utcával volt lentebb) Kicsit se nézett furán, "hülye gyerek nem tudja" XD

    A MOME-t szerintem direkt azért dugták el fenn budán, hogy ezzel is kiszűrjék ki képes megtalálni meg ki nem XD + az a suli is csak a hírneve miatt jó, nem az miatt amit oktat. Legalábbis az utóbbi években ezt csicseregték páran.
    De ahogy olvastam egész jó lehetett a 3. forduló :D Mint valami 3 napos nyári tábor, csak nem ott alvós :'DD

    Sajnálom, hogy nem vettek fel, de számítani lehet ilyenre, mert általában a MOME-s tanárok a legtehetségesebbeket utasítják vissza U.U Mintha teljesen ellentésesen működne az agyuk, és a bénákat engedik be. xD
    Vagyis hát... én hallottam már róluk egyet s mást. >__________>

    VálaszTörlés
  2. Drakulálok!!! *konfettiket szór feléje*

    Na pont ezért nem szeretem az idegenek leszólítását egyrészt, nem akarom, hogy hülyének nézzenek...pedig lenne rá okuk XD

    Ahh a MOME a MOME. lehetne róla vita délutánt nyitni, hogy akkor most jó e vagy nem jó e, de az tuti, hogy nem jutánk dűlőre :)

    Izgis sztorikat én is hallottam róla de ki tudja mennyi a valóság alapja.


    Csak egy példa a tanáraim hozzá állásáról: Egyik szó szerint gyűlöli és bár elfogadja ha jelentkezik a nebuló de nem győzi hangoztatni, hogy mekkora tévedésben él, aki azt hiszi a művészi beteljesedéshez be kell jutni a MOMÉra

    A másik oda járt és ha bejut a nebuló könnyes szemmel gratulál és várja a beszámolót, hogy milyen is a mennyben az élet. Mindenki ott a legjobbfejebb, mindenki aki be akarja teljesíteni a művészeti céljait oda kell járjon és különben is, a világ közepe.

    Mondjuk az alap, hogy aki semmit ne tud az adott szakirányról annak semmi esélye.

    Én véleményem szerint, mint minden iskolában, tök vegyes a felhozatal. Akiket ismerek, és bejutott azok hidd el túl jók, hogy igaz legyen. T.T az egyik volt oszt társam elsőre bejutott és szinte istenítik, mert egészen tök jó a stílusa (persze, hogy mi a jó az ízlésfüggő de az övé meglátásom szerint naggyon jó)De már láttam sok momés animációs munkát és szerintem volt köztük gyengusz is például.
    Persze annyi minden beleszámít. A harmadik fordulóban is vannak nagyon tré rajzok és eszményi szépek (körbelestem). Ha van nyelvvizsgád tuti előnyben vagy, sokat számít. Tőlem tavaly interjún megkérdezték van e. Mondtam, hogy nem és láttam rajtuk, hogy az kéne. Szerintem ha tavaly nyelvvizsgával megyek felvettek volna. Ezt nem egózásból mondom de egyszerűen jobb volt az a felvételim és ez volt az egyetlen nagy fekete pont az egészben. Szóval nem lehet előre megjósolni, hogy ki jut be, és ki nem.

    Hogy miért lehet jó bekerülni? Kapcsolatokat teremthetsz akikkel később dolgozhatsz, szerintem ez a legfontosabb ha a moméről van szó, és nem a tanulás :-D

    Tudom te külföld felé húzol. Én azt mondom ha megengedheted magamnak miért ne. ^.^

    Ehh ha ott alvós lett volna tuti el sem megyek X-D

    VálaszTörlés
  3. Igen,igen... az az iskola egy olyan dolog, ami jól megosztja a véleményeket :'D
    Nekem is odajárt a legtöbb tanár aki tanított(vagy a képzőre), de a mostani tancsi néni mondta, hogy neki a mome olyan volt, mint egy teljesen más világ. Vagy valahogy így mondta, merthogy vannak a momés fejűek, akiknek apuka/anyuka/vagy mindkettő ott tanult, és ő már ebben nőtt fel, vagy van az a fajta, mint ő, hogy keményen megküzdött a bejutásért. Aztán meg az ott eltöltött idő alatt a diákokra kényszerítenek egy "momés stílust", azaz ha nem vagy egyedi itt nincs helyed, stb. részben igazat adok neki, részben nem, ez most más téma.

    De amúgy vannak olyanok, akik bejutnak totál zöldfülűen. Találkoztam már olyannal és csak így néztem, hogy "és ezt hogy?" x'DD
    No meg a kedvenceim azok, akik úgy jutnak be, hogy mindenféle támogatás miatt kapnak többlet pontokat :'DD Azt elvből nem értem, hogy mire fel? XDDD

    A nyelvizsga az nem csak azért számít, mert plusz pontot ad?
    Mondjuk jogos a kapcsolatos téma. Azt tényleg nem árt ha van.

    err no igen, erősen gondolkodom külföldön, de épp ezért dilemmázok blogomon annyit, mert nem nagyon engedhetem meg magamnak ^^;

    Miiiért? Pedig az ottalvós dolgok nagyon viccesek. (legalábbis a filmekben xD)

    VálaszTörlés

  4. Egyik ismerősom pont olyan, akinek úgymond be kellett jutnia, mert ismerték a felmenőit. De ő spec szintén nagyon jó. Én csak olyanokat ismerek személyesen aki megérdemelten került be(bár ismerek olyat is aki szerint meg nem XD), még akkor is ha momés fejű XD
    Mondjuk a másik meg akiről írtam, Olinak hívják ő ugye elsőre bekerült és nem is volt semmilyen protekciója. Csak egy srác akinek nagyon jellegzetes stílusa van, és tök kreatívan gondolkodik.

    Meg ez a momés stílus dolog sajnos teljesen igaz, felvételin egyik ismerősömmel közölték,(grafika szakon asszem) hogy helló nem ilyen stílusban kéne hanem olyanban. Most pontosan nem tudom melyik az a stílus de basszus bajuk volt vele, pedig profi.
    Meg akárki akármit mond néha nagyon felidegesít a tudat, hogy animáción nem fogadják el az animés stílust, az is egy animációs style könyörgöm pont mint a többi és tök gáz, hogy ennyire megy a: "legyél rohadtul elvont művészi és lehetőleg senki ne értse, hogy mit akarsz mondani még te se" dolog.

    Vannak ott gyengébbek is ez tuti, de semmi tudással gimi után csak valami született zsenit vehettek fel nem?

    a nyelvvizsga? Persze, hogy a pontok miatt kell első sorban, rengeteg pontot ér, ezért is kellene nekem(csak nincs rá keret :I)


    Fúú én az ottalvós bulikat amikor csak lehetett kihagytam XD. Egy felvételis ott alvás meg egyenesen rémálom lenne X"D

    VálaszTörlés
  5. Jó, mondjuk az úgy igazságos, hogy van is hozzá tehetsége :)

    A stílussal kapcsolatban meg nem tudom miért erőlködnek igazából. Ezt nem a tanároknak lenne szíve joga eldönteni. Egyszer jött hozzánk egy csajszi animációról, előadást tartani, és mondta, hogy osztálytársa Disney stílusban nyomta, de valami istenien. És az sem volt jó, mert hogy az már egy létező stílus, és nem egyedi. Jó abban egyet értek, hogy azért egyediség legyen benne, de hogyha ő ezt szereti csinálni, akkor miért ne?
    Az anime stílust meg csak azért nem fogadják el, mert szűklátókörűek, és mert azt hiszik, hogy a karakterek egy standard szabványra épülnek, pl a szemméret, arcforma, stb. (a középsulis rajztanárom szintén nem szerette, de nem törtetően akart róla lebeszélni, hanem rendesen el is magyarázta, ezeket ő mondta) Igazából ha jobban szemügyre vennék, akkor megtudnák ők is látni, hogy azon belül is vannak saját stílus elemek, formák, stb. nem cska a "standard"

    Ha meg művésziek akarnak lenni, akkor hajrá :'D senkit sem fog érdekelni xD
    De erről eszembe is jutott az Anilouge, amire kétes hogy legközelebb elmegyek-e. A kisfilm válogatást már-már sírva néztem végig annyira borzalmas volt. Életem legmegrázóbb animációs élménye :'DD
    Ezzel kezdve: http://www.youtube.com/watch?v=8YSiq_uzT_8

    Szerintem nem csak a zsenit, hanem a szerencséset is :'DD

    VálaszTörlés

  6. Jahh tök igazat írsz.
    Legyen benne valami egyediség de ne legyen már baj ha valaki a disney stílust érzi magához a legközelebbinek, miért ne készíthetne animációkat abban. Főleg ha jól is csinálja, és aki jól csinálja úgysem fogja teljesen lecopyzni, bele viszi a saját stílusát.
    Az a baj, hogy aki utálja vagy lenézi az animés stílust az tud róla a legkevesebbet, csak a felszínt kapargatja. Az én volt tanárom aki utálja kábé csak annyit tud, hogy perverz meg hentai...-_-"""
    A másik meg egyetlen egyszer hozta szóba órán és csak annyit, mondott, hogy elég megúszós az aminácójuk -_-""" (mondjuk a többségre ez igaz is XD)
    Igenis nem egy kaptafára készül az összes anime, van jó és szar is köztük. meg nagy szemű meg egyedi is. És nem csak Miyazaki meg Ghibli animál jól X(

    Engem lebeszélni csak itthon akarnak róla XD de nem hagyom magam, nekem ez a stílus tetszik a legeslegjobban és maradok. >:I A tanárom meg azt mondta, hogy ha lenne pénz elküldene japánba (kicsit úgy jött le, hogy megszabadulna tőlem X"D)

    hehe részvétem. Ez a videó! ezmi?!! X""D sírok

    VálaszTörlés
  7. Jó mondjuk tényleg elég spórolósak, de kisköltségvetéssel senki sem tudna jobbat... Meg mostmár azért jobban taktikáznak, mint a '90es években, pl a Sailor Moonban meg ilyenek :'D
    Megfigyelhető a fejlődés. + ha megnézzük, lassan ezek azok a 2Ds animációs filmek, amik még tartják is a színvonalat, mert egyre több a 3D. Szinte már csak az maradt a mozikba, pedig nem csak az létezik. Shinkai Makoto filmeket kellene nekik mutatni, annak nem szólnának be a látványvilágára, meg az animációjára. Max ha tényleg nagyon szőrszálhasogatóak akarnak lenni (mint mindig)

    Az a kisfilm az egyik Anilouge vetítésen szerepelt. Cse vayg lengyel "művészfilm". De ennél voltak nagyobb gyöngyszemek is XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hmmm kis költség vetésből is lehet nagyon jót kihozni, pláne animációban. Csak egy kicsit több munkába tellene (be az nekik fájna, szerintem te is láttál már olyan anime jelenetet, ami szinte teljesen álló képekből meg kameramozgásból állt X"D). Itt is érezhető mennyire a pénz lett a lényeg nem pedig a szép kivitelezés, az hogy gyorsan csináljunk a menő mangából menő animét aztán gyorsan legyen belőle menő zenei CD menő figurák meg menő szarságok.

      De vannak kivételek, és néha jó az álló kép is....néha :)

      Azt nem értem miért lett olyan menő a 3D animácó egy kaka sztorival az se lesz jobb max látványos.


      Törlés